Huis > Nieuws > Inhoud
Vijf kenmerken van een leverancier van betrouwbaar circuit
Jun 29, 2018

Due diligence bij het selecteren van een bron voor een aangepast elektronisch product kan een kritieke sourcing-procedure zijn. Ketens zijn alleen zo goed als de zwakste schakel, en de elektronische componenten die zijn geassembleerd om een verhandelbaar product te maken, moeten worden gecombineerd tot een robuuste oplossing. Het samenvoegen van een mix van stukken die door ongelijksoortige bedrijven in een robuuste eindassemblage zijn vervaardigd, vereist een hoge betrouwbaarheid in elk onderdeel. Maar het kiezen van een betrouwbare leverancier in de sector van flexibele schakelingen kan om een aantal redenen lastig zijn:

· Tooling investeringen. PCB's zijn op maat ontworpen en gebouwd voor een specifiek onderdeelnummer. Als zodanig is er een front-end kosten- en set-up lading nodig voor het ontwerp, de panelen en de gereedschappen. Sourcing van een PCB-fabrikant vereist een investering, zowel in tooling als in de engineeringtijd om het product te definiëren. Overschakelen tussen leveranciers vereist nieuwe opstartkosten bovenop de tijd die nodig is om een tweede leverancier gekwalificeerd en producerend te krijgen.

· Producten die een hoge betrouwbaarheid vereisen, hebben ook uitgebreide kwalificatieprocedures. Het krijgen van een gekwalificeerde PCB-leverancier kan soms maanden in beslag nemen en meerdere iteraties van productbuilds. Een OEM kan aan het begin van een programma twee leveranciers kwalificeren, maar de kwalificatie van extra leveranciers op een later tijdstip kan duur en tijdrovend zijn.

· Unieke ontwerpen. Materialen, ontwerpen en processen kunnen op veel verschillende manieren worden gecombineerd om een unieke oplossing te creëren. Deze oplossingen kunnen vaak worden vervuld door een select aantal fabrikanten met vergelijkbare mogelijkheden. De optie om te schakelen nadat het ontwerp is gekwalificeerd, is meestal beperkt en omvat een risicocomponent.

Aangezien de strategie van het met vallen en opstaan vinden van de juiste leverancier van flexibele circuits een slechte optie is, wat zijn dan goede selectiecriteria voor het kiezen van een voedingssupplement? Hoe zorg je ervoor dat een bepaalde fabricage van flexibele schakelingen betrouwbaar een kwaliteitsproduct kan leveren? Hoewel controle van technische vereisten zeker belangrijk is, zijn er vijf extra kenmerken die elke betrouwbare leverancier zou moeten bezitten:

1.Financiële stabiliteit: winstgevend zijn betekent niet dat een bedrijf gegarandeerd een goede leverancier is, maar een bedrijf met een kwetsbare financiële positie moet zorgen baren. Een niet-winstgevend bedrijf heeft een grote kans op een overname, reorganisatie of ernstige kostenbesparende maatregelen; dat kan allemaal een probleem voor de klant zijn. Een financieel gezond bedrijf zal kapitaalinvesteringen doen om zijn vermogen om een kwaliteitsproduct te leveren op tijd en tegen een concurrerende prijs te behouden en te verbeteren. De wereld van printplaten wordt beschouwd als een kapitaalintensieve industrie met beeldvorming, galvaniseren, etsen, optische inspectie en assemblage allemaal uitgevoerd met geautomatiseerde en dure apparatuur.

2.Technische competentie: als een leverancier van PCB's ontwerp- en toepassingsondersteuning biedt, is dit een onschatbare partner voor het lanceren van nieuwe producten of het oplossen van problemen met bestaande ontwerpen. Dit niveau van klantenondersteuning komt meestal van de applicatie-engineers. Idealiter hebben deze ingenieurs een sterke technische kennis van flexibele schakelingsfabricage en jarenlange ervaring ter ondersteuning van toepassingen op verschillende markten.

3.Scalability: Sommige circuitvervaardigingfaciliteiten zijn geweldig bij prototypen met snelle draaiing, maar zijn niet uitgerust om hogere volumeproductie aan te kunnen. Andere faciliteiten hebben de middelen voor grootschalige productie, maar hebben moeite om prototypen aan te bieden die zijn ingebouwd in gecomprimeerde tijdframes. Een ideale leverancier zal in staat zijn om beide te hanteren: snelle omschakeling van nieuwe ontwerpen en prototypen mogelijk maken en snel opvoeren naar productie met een hoger volume.

4.Certificaties: Elke productiefaciliteit moet beschikken over degelijke systemen voor kwaliteitsbeheer en planning om consequent aan de eisen van de klant te voldoen. ISO 9001, UL, SGS, zijn enkele van de meer algemene algemene en branchespecifieke certificeringen met betrekking tot PCB-kwaliteitbeheersystemen. Certificering vereist meestal dat het managementsysteem voldoet aan een reeks vereisten die worden beschouwd als "ideale" praktijken in de industrie. Onafhankelijke, geaccrediteerde auditors verifiëren de naleving. Het behalen van deze certificeringen betekent meestal dat een circuitproducent beschikt over een degelijk beheersysteem en met succes de beste werkwijzen in productie- en ontwerpondersteuning heeft toegepast.

5.Responsiveness: We leven in een elektronische wereld die concurreert door snel te zijn. Het niveau van klantgerichtheid dat volgens elke organisatie moet worden ondersteund door bewijs van reactievermogen. Dit begint tijdens het eerste contact met de fabrikant. Hoe snel reageren ze op algemene verzoeken en offerteaanvragen? Hoe goed houden ze klanten op de hoogte van de projectstatus? Een bedrijf moet een aantal betrouwbare referenties van bestaande klanten kunnen verstrekken.

Ik zal niet beweren dat een van deze kenmerken kan garanderen dat een leverancier een nieuw artikelnummer zal lanceren zonder een leercurve te doorlopen. PCB is een op maat ontworpen onderdeel en de leverancier meldt zich aan als leverancier van contract engineering. Ik heb vaak gedacht aan een circuitbouwer als analoog aan een vakman die eigenaar is van een houtbewerkingsbedrijf met een winkel vol met zagen, schaafmachines, schuurmachines, routers, jigs en armaturen. Met deze hulpmiddelen kan de juiste persoon bijna alles bouwen. Tafels, stoelen, bedframes of kasten. De echte uitdaging is om de winkel met de juiste vaardigheden te vinden om te begrijpen wat er nodig is en vervolgens de tools te gebruiken om een oplossing te creëren.